Издателска къща ХЕРМЕС“ представяЛЕЧЕБНИТЕ АДАПТОГЕНИ отТеро ИсокаупилаДаниел Раян Бройдаобем: 280 стр.Цена

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представяЛЕЧЕБНИТЕ АДАПТОГЕНИ отТеро ИсокаупилаДаниел Раян Бройдаобем: 280 стр.Цена
Коментари Харесай

Здравен наръчник за адаптогените

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ЛЕЧЕБНИТЕ АДАПТОГЕНИ  

от

Теро Исокаупила

Даниел Раян Бройда

размер: 280 стр.

Цена 19,95 лева

ISBN 978-954-26-2344-1

Превод: Цветелина Лакова  

Ценен справочник за здравословните изгоди и използването на най-мощните адаптогени  

Очаквайте на 16 април!  

За книгата  

Този скъп и осведомителен справочник преглежда същината, здравословните изгоди и метода за приложение на адаптогените – растения с неспецифично и балансиращо деяние и минимални странични резултати.

Използвайки знанията и опита си с холистичните практики на аюрведа, китайската и тайландската обичайната медицина, създателите потвърждават значимата роля на адаптогените в хармонизирането на силите и реализиране на хомеостаза в организма. Въпреки широкоспектърната природа на деяние на тези естествени лекове, те ги обособяват в три раздела съгласно главните им свойства: защитни (за имунитет и красота), за висок тонус (за сила и концентрация) и възстановителни (за положително въодушевление и дълголетие). Във всеки раздел са прегледани в детайли най-ефикасните адаптогени, като са показани техни профили с главните характерности и способи на приложение. В края на книгата са дадени насоки за избор на адаптоген и правила за приложимост, с цел да се извлекат оптимални лечебни изгоди.

За създателите  

Теро Исокаупила е създател и изпълнителен шеф на „ Four Sigmatic “ – компания за функционални храни, чиято цел е да направи най-добре проучените и питателни храни в света по-вкусни и по-лесни за консумация, с цел да внесе здравословни усъвършенствания в всекидневието на западния човек.

Коренът на Теро (или мицелът, в случай че щете) е във Финландия, където той е израснал, като е отглеждал и търсел естествени храни във фермата, която фамилията му стопанисва от тринадесет генерации. По-късно той приключил химия и предприемачество и изкарал курс по веганство в университета „ Корнел “. През 2012 година Теро основал компанията „ Four Sigmatic “. Мечтата му била да внесе искрица чудо в живота на всеки човек.

Теро е експерт по всичко, обвързвано с храненето и здравето. Той два пъти е включван в листата на 50-те най-изтъкнати хранителни деятели в света от Академията по кулинария и хранене. За него са писали медии като „ Тайм “, „ Форбс “, „ Бъзфийд “, „ Вог “, „ Плейбой “, „ Джи Кю “, „ Харпърс Базар “ и „ Бон Апети “. Освен това Теро е издирван преподавател с голям брой интернационалните изяви.

Теро разделя времето си сред Остин, Тексас и фамилната плантация във Финландия.

Даниел Раян Бройда , регистриран билколечител от Американската колегия на билколечителите, е интернационално приет експерт по гъбите. Тя е сертифициран експерт по холистично хранене, учител по микология и преподавател в компанията „ Four Sigmatic “. Целта на Даниел е да запознае хората със смисъла на функционалните гъби.

Преди да постъпи в компанията „ Four Sigmatic “, тя приключва бакалавърска степен по екология и философия в колежа „ Уитман “, след което учи аюрведа в Индия и става сертифициран инструктор по йога на брега на река Ганг. После работи в кабинет за природолечение в Индонезия, където става сертифициран специалист по суровоядство и детоксикация. По време на излетите си в Тайланд Даниел се влюбва в билкарството и научава тайски език.

След няколко години в Азия тя отпътува за Боулдър, Колорадо, с цел да учи холистична медицина. След като приключва магистратура в Училището по клинично билколечение в Колорадо, тя отваря частен кабинет, където работи със стотици клиенти и се специализира в лекуване с функционални гъби за хора с автоимунни положения и хронични болести. Поканена е като учител по микология в Училището по клинично билколечение в Колорадо, където работи и до през днешния ден.

Откъс  

Защо написахме книгата „ Лечебните адаптогени “

Написахме тази книга, с цел да ви дадем явен отговор на въпроса по кое време, по какъв начин и за какво да употребявате адаптогени. Съчетахме обичайните знания с данните от най-новите изследвания на тези вълшебни билки и гъби, с цел да съставим практично и в детайли управление. Написахме тази книга, тъй като я нямаше. Интеренет е цялостен с блогове с информация за разнообразни адаптогени. Някои от тези блогове са достоверни, само че множеството са основани с комерсиална цел. Има чудесни учебници и материали за науката, която стои зад адаптогените. Тези текстове са качествени източници на информация, само че са сложни за четене и нормално се занимават с стеснен брой адаптогени, не включват инструкции за закупуването и приложението им или съдържат остарели данни.

Ние двамата учим адаптогените повече от 10 години. Тази книга е подробният, само че наличен справочник, който ни се желае да бе съществувал, когато тръгнахме по този път.

Как да четете и употребявате тази книга

Тази книга преглежда най-важните 21 адаптогена, като ги разделя на три огромни групи: за отбрана , тонус и възобновяване .

Тъй като всички адаптогени имат огромен брой потребни свойства, може да ви се стори объркващо по какъв начин и за какво да ги употребявате. Създадохме тази категоризация, с цел да ви помогнем да се ориентирате по кое време и за какво да употребявате всеки адаптоген. Адаптогените за отбрана укрепват имунитета и хубостта, адаптогените за тонус ви зареждат с сила и проясняват мисълта, а адаптогените за възобновяване ви оказват помощ да се борите със напрежението и ви носят дългоденствие.

Но преди да разгледаме в детайли изгодите и използването на самите адаптогени, би трябвало да се подготвим за нашето пътешестване.

В част I ще ви разкажем за това по какъв начин са открити адаптогените и какво съставляват, ще ви дадем научно пояснение за работата им и за взаимоотношението им с най-важните системи в човешкия организъм и ще ви покажем по какъв начин да изберете подобаващия адаптоген за неповторимите потребности на своето тяло.

В част II ще разгледаме самите адаптогени. Във всеки от препоръчаните 21 раздела ще ви представим по един адаптоген, тъй че да разберете по кое време и за какво да го включите в дневния си режим, какви са основните изгоди от него и даже по какъв начин да изберете най-висококачествените артикули, с цел да получите допустимо най-хубави резултати.

част III стартира с напътствие за извършване на покупки, тъй като тази книга не би била практическият справочник, който искахме да съставим, в случай че не съдържаше препоръки за това по какъв начин да започнете да ползвате (а това значи първо да купите) лечебните адаптогени. Ще ви насочим защо да следите, когато купувате адаптогени (внимание: за жалост, адаптогените постоянно са свързани с нелоялна търговия), и ще ви покажем от кое място можете да пазарувате.

След това ще ви посочим нашите Десет заповеди на адаптогените, с цел да разполагате с елементарно и комфортно управление за ежедневната им приложимост. В допълнение ще ви дадем препоръки за реалистично и стабилно включване на адаптогените във вашето всекидневие.

В края на книгата са поместени бележки и показалец. Те може да не ви наподобяват изключително забавни, само че ви съветваме да ги употребявате, с цел да се ориентирате по-лесно в текста и да го употребявате и отсега нататък като източник на информация. Азбучният показалец ще ви помогне да спестите време. Обърнете се към него, в случай че търсите съответен термин, или го прелистете, с цел да намерите по-бързо най-интересните пасажи от книгата.

След като прочетете книгата един-два пъти, ще установите, че препратките към профилирани текстове са чудесно средство, посредством което да научите още по тематиката и да продължите своето премеждие. Изчетохме деликатно над хиляда научни труда и подбрахме източниците, тъй че да ви спестим време в търсенето на скъпа информация. Стремили сме се да се позоваваме най-много на авторитетни, двойно слепи, плацебо следени проучвания.

Искрено се надяваме тази книга да е единствено началото на вашето странствуване в света на адаптогените. Истинското наслаждение стартира, когато пандизите книгата и включите тези мощни растения и гъби в личния си живот. Даниел постоянно споделя на клиентите си: „ Не се осланяйте единствено на моите думи… докоснете се сами до адаптогените, тъй като връзката с всяко растение или гъба стартира от вас “.

Това е като определяне на интимна връзка. Вие сте неповторимо създание (което освен това непрестанно се трансформира!) и се свързвате с друго пълноценно създание (под формата на суперрастение или функционална гъба). Връзката, която създавате, ще бъде ваша и единствено ваша. Затова не се бавете и поканете адаптогените на среща!

Докато експериментирате с тези артикули, които в продължение на хилядолетия са употребявани единствено от високопоставени лица, били са прекомерно скъпи или са считани за свещени, не забравяйте да се грижите за себе си. За да бъдат опитите безвредни, изключително в случай че имате здравословен проблем или пиете медикаменти, постоянно се консултирайте с лекаря си, преди да приемате каквито и да било добавки, в т. ч. адаптогени.

За нас е благополучие и привилегия да имаме свободен достъп до тези артикули през днешния ден, когато най-вече се нуждаем от тях. Нека тази книга бъде мостът сред настоящето ви положение и живота, в който всеки ден ще се будите като своята най-хубава и най-жизнена версия. Надяваме се тя да бъде вашият справочник, към който да се връщате още веднъж и още веднъж по време на своето странствуване в света на адаптогените. Напред!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР